Voor welke mensen is 24 uurs zorg bedoeld?

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor 24 uurs zorg. Voor deze mensen is het nodig dat er dag en nacht hulp, ondersteuning of verpleging in de buurt is. Vaak is de stap om 24 uurs zorg aan te vragen best lastig, je geeft immers aan dat jij of degene waarvoor je het aanvraagt niet meer zelfstandig kan blijven wonen. Gelukkig is het niet perse nodig om bij 24 uurs zorg in een speciaal verzorgingshuis te wonen, het kan vaak ook gewoon thuis. Voor welke mensen is 24 uurs zorg nou precies bedoelt?

Voor mensen in de laatste levensfase

Het komt vaak voor dat mensen die terminaal ziek zijn hun laatste periode gewoon thuis verzorgd willen worden, in hun eigen bekende omgeving of juist in de buurt van familie.

Hier wordt vaak 24 uurs zorg voor aangevraagd, de zorgverleners zullen dan altijd direct klaar staan voor de juiste verpleging en verzorging. De zorg in deze laatste levensfase is er vaak op gericht om diegene zoveel mogelijk comfort en rust aan te bieden in deze zware tijd, dit geeft ook de kans om van iedereen in alle rust afscheid te nemen. De zorgverleners hebben vaak ook veel ervaring in het ondersteunen en bijstaan van alle familie en visite, dit is voor hun natuurlijk emotioneel ook heel zwaar.

Voor mensen met Alzheimer

Ik denk dat het wel algemeen bekend is hoe de ziekte van Alzheimer in zijn gang gaat. Vaak kan een mantelzorger in het begin dit vaak nog prima alleen al, echter zal de zorg steeds zwaarder en ingewikkelder worden waardoor de mantelzorger ontzorgt moet worden. Met 24 uurs zorg ben je als familie verzekerd dat de patiënt goed en op de juiste manier verzorgt zal worden. Voor mensen met Alzheimer kan het een groot voordeel zijn dat er de mogelijkheid is om thuis te blijven wonen, het wonen in een bekende omgeving met bekende spullen kan hun helpen.

Mensen met Parkinson

De ziekte van Parkinson is zeer complex, dit is een ziekte aan de hersenen waar uiteenlopende klachten door ontstaan. Enkele symptomen van deze ziekte is het ernstig trillen van onder andere de handen en benen, het moeilijk kunnen bewegen van lichaamsdelen, balansproblemen en het ‘bevriezen’ van de benen tijdens het lopen waardoor het lijkt dat de voeten aan de vloer zijn geplakt. Net als bij Alzheimer kan in mantelzorger de zorg in het begin nog aan, echter komt er een moment waar er constant zorg nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *