Tandprothese

Als je tanden slecht beginnen te worden of je geen tand meer hebt, dan is het slim om een gebitsprothese te overwegen. Een gebitsprothese wordt in Nederland gewoon vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Het is alleen een grote stap om misschien de laatste tanden uit je mond te laten trekken. Aan de andere kan moet je voor ogen houden dat het eindresultaat er fantastisch uit ziet. Je glimlach is één van de eerste indrukken tijdens een kennismaking. Met een gebitsprothese krijg je eindelijk weer de glimlach van vroeger terug! Dit maakt het de moeite waard om een afspraak te maken in de kliniek.

Tandprothese voor het vervangen van één tand.

Als je slechts één tand verloren bent, dan ga je niet meteen voor een complete gebitsprothese. Het is even aankijken wat je zelf handig vind. Als het ergens achterin een kies is die je verloren bent, dan is het misschien geen ramp. Als je een voortand verliest, dan valt het wel op dat je een tand kwijt bent. Het is één van de eerste dingen die mensen zien. Een missende tand zorgt vaak voor onzekerheid terwijl dit niet nodig is. Met een tandprothese kan je eenvoudig een enkele tand vervangen. De prothese wordt in de kaak aangebracht, waardoor je er later geen omkijken meer naar hebt. Op de prothese wordt een tand geplaatst en niemand ziet meer dat je tand weg is.

Gebitsprothese met implantaten.

Naast de standaard gebitsprothese kan je overwegen om een prothese met implantaten te plaatsen. Hierbij worden er vier implantaten of meer aangebracht in de kaak. Over deze implantaten heen wordt de gebitsprothese geplaatst. Dit gebit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Dit is een oplossing voor iemand die liever geen los kunstgebit wil. Zo zijn er verschillende oplossingen om een gebitsprothese te plaatsen. Laat je gerust informeren over de mogelijkheden en kijk welke optie het beste bij jouw past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *