Je zorgverzekering wijzigen doe je zo

Meer dan een miljoen Nederlanders stappen jaarlijks over op een nieuwe zorgverzekering. Over het algemeen is men op zoek naar een goedkopere premie of een polis die beter past bij hun zorgbehoefte. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de verschillende polissen en premies. Zal je een andere zorgverzekering kiezen, dan kun je al gauw € 10 tot € 20 per maand besparen. 

Wanneer kun je jouw zorgverzekering wijzigen?
Vanaf 12 november kun je beginnen met overstappen naar een andere verzekeraar. Neem hiervoor vooral de tijd, want je hebt de tijd tot 31 december. Het is belangrijk je goed te laten informeren over alle mogelijkheden alvorens over te stappen op een nieuwe verzekering. Je zit er immers weer een heel jaar aan vast. 

Zorgverzekering wijzigen in vijf stappen
Het overstappen kan nogal eens stress veroorzaken bij mensen. Is dit wel het beste plan voor mij? Ben ik niets vergeten? Ben ik nog op tijd? Als jij jezelf hierin herkent, maak dan gebruik van het volgende vijfstappenplan: 

Stap 1 – Zet je zorgbehoefte op een rijtje
Dit is wellicht de belangrijkste stap. Met een duidelijk beeld van wat jij nodig hebt, kun je gericht gaan zoeken naar geschikte alternatieven. Denk aan de volgende punten:

  • Verhoogd eigen risico 
  • Aanvullende verzekering
  • Tandarts verzekering
  • Collectieve korting

Stap 2 – Vergelijk de verschillende verzekeringen
Gebruik de handige zorgverzekering vergelijker om de best passende zorgverzekeringen te vinden voor jouw specifieke zorgbehoefte. Check altijd de voorwaarden, zeker van verzekeringen met hoge kortingen.

Stap 3 – Check of jij voor de aanvullende verzekering geaccepteerd wordt
Verzekeraars zijn niet verplicht zomaar alle cliënten aan te nemen voor aanvullende verzekeringen. Zorg er dus voor dat je geaccepteerd bent door je nieuwe verzekeraar alvorens je huidige zorgverzekering op te zeggen.

Stap 4 – Sluit je nieuwe verzekering af
Als alles in orde is, sluit je de nieuwe verzekering af. In de meeste gevallen doe je dit geheel elektronisch op de website van de nieuwe verzekeraar.

Stap 5 – Zeg je huidige verzekering uiterlijk 31 januari op
Je huidige verzekering wordt niet automatisch opgezegd. Vergeet dus niet je huidige verzekering op te zeggen. Anders zit je straks met dubbele lasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *