Hoe ga je om met anorexia?

Anorexia is een groeiend probleem in de wereld. Het treft jongeren, tieners, vrouwen en ouderen. Als je iemand kent die met deze aandoening te maken heeft, vraag je jezelf misschien af ​​hoe je om moet gaan met anorexia? Behandeling Anorexia is belangrijk. De persoon moet echter wel openstaan om behandeld te worden.

 

De eerste stap

 

De eerste stap bij het omgaan met anorexia is om te bepalen of de persoon risico loopt op deze aandoening. Je moet enkele van de waarschuwingssignalen kennen die erop kunnen wijzen dat de persoon aan deze aandoening lijdt. Er zijn tekenen die over het hoofd kunnen worden gezien die erop kunnen wijzen dat de persoon lijdt aan anorexia. De symptomen kunnen fysiek of psychologisch van aard zijn. Er zijn veel verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat een persoon te licht is en een risicofactor is voor het ontwikkelen van deze aandoening. Hoewel niet iedereen dezelfde symptomen ontwikkelt, zijn ze in veel gevallen vergelijkbaar. Iemand die een kleine hoeveelheid voedsel eet, heeft mogelijk blauwachtige lippen, bleke vingers en zelfs een bleke huid. Als u merkt dat een persoon met ernstig ondergewicht een opgeblazen buik heeft, is het waarschijnlijk dat ze aan anorexia lijden.

 

Een verandering van het lichaam

 

De persoon moet zich ook bewust zijn van de veranderingen in zijn lichaam. Naarmate ze ouder worden, zouden ze een verandering in hun gezicht moeten zien, kan de huid dunner worden of kunnen ze afvallen in andere delen van het lichaam. Je  merkt bijvoorbeeld dat een persoon gewicht verliest in zijn heupen en dijen. In hun gezicht kunnen hun wangen echter een meer verzonken uiterlijk krijgen. Dit lijkt misschien een eenvoudig teken, maar dat is het niet. Dit is een zeer subtiele indicatie dat ze ondergewicht hebben. Ze realiseren zich misschien niet wat er aan de hand is, of ze hebben een vorm van reactie waardoor ze ‘vergeten’ wat ze hebben gegeten.

 

De symptomen

 

Een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kunt doen, is je bewust zijn van de symptomen dat iemand aan deze aandoening lijdt. Het is vooral belangrijk als u zich zorgen maakt over iemand die u kent of om wie je geeft. Als ze geen uiterlijke tekenen van deze aandoening vertonen, komen ze er misschien mee weg. De waarschuwingssignalen voor anorexia kunnen variëren, afhankelijk van de persoon die aan de aandoening lijdt. Sommigen kunnen depressief zijn, de ene persoon lijkt misschien te licht, terwijl anderen moeite hebben met ademhalen, of ze kunnen overgeven. De  symptomen zijn belangrijk om op te letten, omdat ze ook waarschuwingssignalen kunnen zijn voor andere ziekten. Als de persoon problemen heeft met zijn spijsvertering of koorts, moet je hem onmiddellijk naar een arts brengen.

 

Een gezonde geest

 

Het is natuurlijke een aandoening die in het hoofd begint. Het is niet zo dat iemand gek is. Het zijn echter wel de denkbeelden van zichzelf welke anorexia aanmoedigen. Helemaal wanneer ook de omgeving hier aan mee doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *