Als starter de beste keuze maken op de huizenmarkt

Veel starters ervaren de druk die op huizenmarkt staat. Wanneer u bijvoorbeeld een leuk huis ziet, moet u al snel beslissen of u een bod plaatst om überhaupt kans te maken op de woning.  U heeft weinig tijd om over de keuzes na te denken. Met een startershypotheek wordt het u wat makkelijker gemaakt. Maar wat is precies de werkwijze van een startershypotheek?

Samen met een adviseur kunt u kijken naar wat uw mogelijkheden zijn voor uw hypotheek, wat is bijvoorbeeld uw financiële situatie en welk type hypotheek past het beste bij u? Hoe gaat het kopen van een huis precies? Wat heeft u nodig voor het kopen van een huis? Waar moet u aan denken om dit allemaal te regelen? Tijdens een hypotheekgesprek met een adviseur krijgt u antwoord op al deze vragen. 

Waar moet ik aan denken als het gaat om hypotheekrente?

Wanneer u snel moet beslissen of u een bod plaatst is het voor u als starter wellicht ook een grote stap om direct te beslissen over de hypotheek. De verschillende hypotheken hebben ieder een eigen manier om de hypotheek rentes af te betalen. Bij een annuïteiten hypotheek betaalt u bijvoorbeeld een vast maandbedrag over de gehele looptijd van uw hypotheek. Aan het einde van de looptijd is uw hypotheek afgelost. Bij een lineaire hypotheek betaalt u in het begin een hoger maandbedrag. Dit maandbedrag wordt iedere maand wat lager. Aan het einde van de looptijd is de hypotheek dan afgelost. Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u maandelijks de rente over uw hypotheek, maar heeft u de vrijheid om de hypotheek pas bij het einde van de looptijd af te lossen.

Kortom, u heeft veel verschillende keuzes die invloed hebben op de looptijd van uw hypotheek. Om de juiste keuzen te maken is het belangrijk dat u zich vooraf goed inleest. Wanneer u al weet wat u kan verwachten per stap in de werkwijze rondom het kopen van een huis, weet u ook waar u zich op kan voorbereiden. Met deze kennis kunt u dan weloverwogen keuzes maken. Mocht u er zelf niet uitkomen kunt u altijd een adviseur inschakelen die u helpt bij het aankopen van een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *