4 verzekeringen die je moet afsluiten

Nederland ‘verzekeringsland’; Nederland is één van de landen waar de meeste verzekeringen wordt afgesloten. En dat is goed nieuws! Of dat je nou naar het ziekenhuis moet of je een onverwachte begrafenis hebt; door een verzekering af te sluiten ben je na een tegenslag letterlijk verzekerd tegen torenhoge onverwachte kosten! Hieronder lees je de vijf belangrijke verzekeringen die je moet afsluiten.

1.      Begrafenisverzekering

 

Een begrafenisverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar bespaart je een hoop kosten. Met een begrafenisverzekering voorkom je dat je je nabestaanden opzadelt met onverwachte kosten. Bij het overlijden worden je bankrekeningen geblokkeerd, waardoor je naasten niet bij je geld kunnen komen. Maandelijks betaal je een premie, waardoor je naaste het uitgekeerde bedrag bij overlijden ontvangt.

Je vind een goedkope begrafenisverzekering door alle aanbieders te vergelijken. Op internet vind je voldoende websites waarop je alle begrafenisverzekeringen kan vinden, waardoor je de best passende uitkiest.

Ook het moment waarop je een begrafenisverzekering uitkiest speelt een rol in de maandelijkse premie. De factor leeftijd en looptijd van je polis bepalen de hoogte van de premie. Hoe ouder en korter de looptijd, hoe duurder de premie uitvalt!

2.      Overlijdensrisicoverzekering

 

Ook een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar voorkomt voor je naasten veel financiële zorgen. Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering zorg je er voor dat je naasten bij je overlijden niet met de restschuld van je hypotheek opgezadeld raken.

De premie van je overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van de verzekeringsvorm, je leeftijd, je gezondheid en het bedrag dat je wilt verzekeren. Ook deze verzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar sommige banken verplichten je wel om dit af te sluiten voor je hypotheek.

3.      Zorgverzekering

 

Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht. En dat is maar goed ook! Door dit af te sluiten wordt de noodzakelijke zorg vergoed. Voor de meeste mensen is een bezoek aan het ziekenhuis of een medisch specialist anders onbetaalbaar.

Een zorgverzekering afsluiten zorgt voor een extra kostenpost en daarom wil je natuurlijk de beste zorgpakket kiezen die bij je situatie past. Kies daarom op vergelijkingswebsites en bekijk welke behandelingen in je polis zitten.

Wil je besparen in deze kosten? Verhoog in dat geval je eigen risico. Hierdoor moet je wel een hoger eigen bijdrage betalen bij een ziekenbezoek, maar is je maandelijkse premie een stuk lager.

4.      Inboedelverzekering

 

Met een inboedelverzekering verzeker je tegen schade of diefstal van de roerende zaken, zoals meubilair, in je huis. Onder schade wordt bijvoorbeeld waterschade, stormschade en vandalisme verstaan.

In de meeste gevallen dekt de verzekeraar de schade tot een maximum bedrag. De maandelijkse premie die je betaalt is afhankelijk van de waardebepaling van je inboedel. Een inboedelverzekering is, in tegenstelling tot een zorgverzekering, niet verplicht.

Zoals bij iedere verzekering is het ook bij een inboedelverzekering van belang dat je weet welke schade de verzekeraar wel of niet dekt. Dit lees je in de voorwaarden!

Verzekerd van een zonnige toekomst

 

Natuurlijk kan je niet de toekomst voorspellen en zit een ongeluk in een klein hoekje, maar door de bovenstaande verzekeringen af te sluiten voorkom je dat jijzelf en je nabestaanden opgezadeld raken met onverwachte hoge kosten. Zo is de kans op een financieel zonnige toekomst een stuk groter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *